Is uw woning al toekomstbestendig? Een betere woontoekomst betekent voor u meestal verduurzamen. We hoeven u vast niet uit te leggen dat een duurzaam huis een positief effect heeft op ‘t milieu, uw energierekening en zelfs op de waarde van uw huis.


Is uw woning al toekomstbestendig? Een betere woontoekomst betekent voor u meestal verduurzamen. We hoeven u vast niet uit te leggen dat een duurzaam huis een positief effect heeft op ‘t milieu, uw energierekening en zelfs op de waarde van uw huis.

Duurzame woningmarkt

Huygens & Groenevelt financieel advies wil een actieve bijdrage leveren aan een duurzame woningmarkt. Wij zijn van mening dat iedere woning energiezuinig kan zijn. Of het nu om een nieuwbouwwoning gaat of een bestaand huis.

Gecertificeerd advies

Bent u benieuwd wat voor u de beste manier is om uw woning te verduurzamen? Huygens & Groenevelt financieel advies is uw (gecertificeerd) Adviseur Duurzaam Wonen. Samen met u bespreken we de diverse mogelijkheden.

No-regret maatregelen

Wat kunt u van ons verwachten? Als u bij ons langskomt voor een adviesgesprek, attenderen wij u eerst op de ‘no-regret’-maatregelen. Dit zijn relatief kleine investeringen die u kunt doen om uw woning energiezuinig te maken. Deze aanpassingen zijn doorgaans eenvoudig door te voeren. U kunt hierbij denken aan vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. Hier zit vaak een aantrekkelijke terugverdientijd aan vast.

Warmtepomp en zonnepanelen

Een veelgebruikte combi bij het duurzaam verwarmen van uw woning is de warmtepomp met zonnepanelen. Dit vraagt om een andere (grotere) investering. Voor deze voorzieningen geldt ook een langere terugverdientijd, maar uiteindelijk kunt u hiermee fors besparen op uw energierekening.

Hypotheekrentekorting en Energielabel

Op dit moment stimuleren veel geldverstrekkers de investering in verduurzaming. Sommigen geven een zogenaamde ‘duurzaamheidskorting’ op uw hypotheekrente als uw woning minimaal een bepaald geregistreerd energielabel heeft (A of B). Deze korting kan nog wel eens interessant worden naarmate het energielabel hoger wordt. Zo bespaart u niet alleen op energie, maar ook nog eens op uw vaste maandlasten.

Solide bedrijven

De laatste jaren is er een flinke toename geweest van bedrijven die energiebesparende voorzieningen leveren. Daar zijn wij ons wel degelijk van bewust. Om u goed te kunnen blijven adviseren, zijn wij voor u op zoek gegaan naar solide bedrijven die over de juiste kennis en ervaring beschikken om van de verduurzaming van uw woning een succes te maken. Certificering en goede service zijn wat ons betreft cruciale succesfactoren. Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met deze bedrijven.

Wilt u subsidie aanvragen voor de verduurzaming van uw woning? Bezoek dan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag van subsidie? Of bent u van plan om uw woning te verduurzamen en bent u op zoek naar passend (financieel) advies? Neem dan gerust contact met ons op. Huygens & Groenevelt financieel advies staat voor u klaar!

Wilt u meer weten?